Даринка — це зимовий, середньо врожайний, стійкий до хвороб сорт Української селекції. Дерево помірної сили росту. Плоди великі кулясто-плескатої форми вагою 192-240 грамів жовто-зеленого кольору приємного смаку.
Опис якостей дерева
Дерево помірної сили росту, з розлогою кроною, зимостійке, високостійке до парші, борошнистої роси, швидкоплідне, високоврожайне.
Опис плодів яблуні Даринка
Плоди кулясто-плескаті, слаборебристі, жовто-зелені із світлим оранжевим рум’янцем на незначнійчастині поверхні, середньою масою 190 г. М’якуш зеленуватий, високих смакових якостей. Знімальна зрілість плодів настає в першій декаді жовтня, споживча – в листопаді – грудні, у сховищі зберігаються до березня-квітня.
Переваги сорту
Помірна сила росту дерева, висока зимостійкість, стійкість до парші та борошнистої роси, скороплідність.
Недоліки сорту
Схильність дерев до переобтяження врожаєм і дрібнення плодів, непривабливе забарвлення плодів.