Груша Городищенська — це осінній, десертний, крупноплідний, стійкий до парші, зимостійкий сорт Української селекції.
Опис якостей дерева
Дерево сильноросле з пірамідальною кроною. Зимостійкість сорту висока. Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня – на початку жовтня, споживча в кінці жовтня – на початку листопада. Сорт стійкий до ураження збудником парші.
Опис плодів груші Городищенська
Плоди вище середніх розмірів масою 150-180 г, широкогрушоподібні. Шкірочка зеленувата, при достиганні золотисто-жовта. М’якуш білий, дуже соковитий, танучий, солодкий, відмінних смакових якостей. Дегустаційна оцінка – 4,9 бала. Плоди можуть зберігатись в холодильнику до кінця грудня, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Переваги груші Городищенська
Десертний смак, зимостійкість, стійкість до парші.
Недоліки груші Городищенська
Велика сила росту дерева.