Груша Оксамит

Груша Оксамит — це осінній, десертний, соковитий, крупноплідний, врожайний, стійкий до хвороб та морозів сорт Української селекції. Він був отриманий від схрещування сортів Жозефіна Мехельнська х Зимова мліївська. Автори: А. О. Кучер, О. А. Спрягайло.
До Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, внесений від 2006 р. Зона поширення – Лісостеп.

Груша сорт Оксамит

Опис якостей дерева

Дерево середньоросле, крона середньої густоти з округлою формою. Листя широке, округло-зазубрене, темно-зелене, блискуче. Плодоносить на кільчатках, регулярно. Вступає в пору плодоношення на 4-й рік після посадки на насіннєвій підщепі та на 2-3-й – на айві А. Стійкий до ураження збудниками парші та білої плямистості, високозимостійкий. Урожайний (до 20 т/га при схемі садіння 6 х 4 м на насіннєвій підщепі і до 30 т/га при 5 х 3 на айві A). Знімальна та споживча стиглість настає від середини серпня і триває протягом одного місяця.

Опис плодів груші Оксамит

Плоди великі, вагою 175-230 грамів , широко-грушовидної форми. Шкірочка гладенька, блискуча, суха на дотик, жовто-зеленого кольору з бурими плямами. Під нею досить помітні крапки.
М’якуш білий, дуже соковитий, маслянистий, солодкого смаку, з приємною кислотою. Дегустаційна оцінка 4,8 бали.

Переваги груші Оксамит

Десертний смак, висока врожайність, ранній вступ в плодоношення.

Недоліки груші Оксамит

Неодночсане дозрівання плодів.

Прокрутка до верху